Μετά τη ρινοπλαστική : Χρήσιμες πληροφορίες & Μετεγχειρητικές οδηγίες

Ο ασθενής κινητοποιείται αμέσως μετά την επέμβαση
Την επομένη του χειρουργείου αφαιρείται ο ήπιος πωματισμός.
Ρινοπλύσεις (με φυσιολογικό ορό) του εσωτερικού της μύτης και εφαρμογή ρινικής αλοιφής, για ένα μήνα τρεις φορές ημερησίως
Μία εβδομάδα μετά την επέμβαση αφαιρείται ο μικρός νάρθηκας από τη ράχη της μύτης
Δεν χορηγούνται αναλγητικά
Προληπτικά επί τετραήμερο χορηγούνται αντιβιοτικά
Τα εσωτερικά ράμματα δεν αφαιρούνται διότι απορροφούνται ενώ στην περίπτωση της ανοιχτής προσπέλασης αφαιρούνται τρία πολύ λεπτά ράμματα μαζί με την αφαίρεση του νάρθηκα
Το οίδημα στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ περιορισμένο, και σε περίπου δύο εβδομάδες έχουν υποχωρήσει σχεδόν τελείως και είναι αντιληπτό το 80% του αποτελέσματος.
Σε περίπου τρεις μήνες είναι ορατό σχεδόν το σύνολο του αποτελέσματος ενώ η σταθεροποίηση και ενδυνάμωση του ρινικού σκελετού και το πλήρες αποτέλεσμα φαίνονται σε ένα περίπου έτος.
 

Πόσο καιρό διαρκεί το πρήξιμο στην περιοχή του προσώπου;

 

Τo πρήξιμο περιορίζεται πλέον μόνο στην περιοχή της μύτης συνήθως είναι πολύ μικρό και σε περίπου 2 εβδομάδες έχει υποχωρήσει σχεδόν τελείως.

 

Σε πόσο καιρό θα είναι αντιληπτό το αισθητικό αποτέλεσμα;

 

Με την αφαίρεση του νάρθηκα φαίνεται αμέσως η διαφορά στο σχήμα της μύτης,μέσα σε μία εβδομάδα δηλαδή. Για περίπου επτά μέρες ακόμη ακολουθεί πολύ γρήγορα η μείωση του οιδήματος και έχουμε σχεδόν το 80%του αποτελέσματος ενώ σε τρεις περίπου μήνες φτάνουμε σχεδόν στο σύνολο του. Μετά από ένα έτος η μύτη πλέον είναι ισχυρή, ανθεκτική και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

 

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το λειτουργικό αποτέλεσμα;

 

Την αμέσως επόμενη μέρα από την επέμβαση και μετά την ανώδυνη αφαίρεση του πωματισμού ο ασθενής μπορεί να αναπνέει πλέον κανονικά. Το λειτουργικό αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

 

Πότε γίνεται η έξοδος από την κλινική;

Έξι ώρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να βγει από την κλινική, ενώ αν συνδυαστεί με άλλη επέμβαση παίρνει εξιτήριο την επομένη το πρωί.

 

Ποια παρακολούθηση χρειάζεται από τον χειρουργό μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση γίνονται η αφαίρεση του πωματισμού την επόμενη ημέρα και η αφαίρεση του νάρθηκα σε μία εβδομάδα παρουσία του χειρουργού.

Ποιο είναι το κόστος – οι τιμές για ρινοπλαστική επέμβαση

 

Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με το κόστος – τις τιμές για ρινοπλαστική επέμβαση

Ανάνηψη μετά την ρινοπλαστική

Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον χειρουργό σας. Ο χειρουργός σας θα παρέχει επίσης λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τις φυσιολογικά συμπτώματα που θα έχετε και οποιεσδήποτε πιθανές επιπλοκές. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την ανάνηψη ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ατόμων. Θα πρέπει να περιμένετε αρκετές εβδομάδες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε άσκηση ή στον κλασικό αθλητισμό, καθώς και να προσέχετε να μην τραυματίσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη μύτη σας. Για ένα περίπου τρίμηνο θα πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή στο ισχυρό ψύχος. Αλκοόλ και κάπνισμα είναι προτιμότερο να περιοριστούν για ένα διάστημα, καθώς και τα γυαλιά για πολλή ώρα.