Η ρινοπλαστική & διόρθωση στο ρινικό διάφραγμα

Πώς θα καταλάβω ότι έχω στραβό διάφραγμα;

Βουλωμένη μύτη, συχνοί πονοκέφαλοι, ρινίτιδες, ιγμορίτιδες, ροχαλητό, είναι κάποιες από τις ενδείξεις που υποδεικνύουν ότι μάλλον το διάφραγμά σας είναι στραβό, εμποδίζει την σωστή αναπνευστική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι ενοχλήσεις αυτές να γίνονται ολοένα και συχνότερες.

Στραβό διάφραγμα, ποια είναι η λύση;

Η λύση είναι η εγχείρηση ρινικού διαφράγματος και πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικό χειρουργό ΩΡΛ.

Πώς θα με βοηθήσει η επέμβαση του ρινικού διαφράγματος;

Η επέμβαση ευθειασμού ή και αφαίρεσης του ρινικού διαφράγματος, αυξάνει τον αέρα που αναπνέουμε, ελαττώνει το ροχαλητό και πιθανές άπνοιες κατά την κατάκλιση, με αποτέλεσμα τον καλύτερο ύπνο και ασφαλώς καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ρινοπλαστική & Διόρθωση ρινικού διαφράγματος μαζί;

Είναι πολλά τα πλεονεκτήματα της ταυτόχρονης χειρουργικής επέμβασης μύτης και ρινικού διαφράγματος: Ο εξειδικευμένος στην χειρουργός είναι εκείνος, ο οποίος μπορεί να εντοπίσει, να διαγνώσει και να διορθώσει τα αισθητικά αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης, με μία σωστή και ολοκληρωμένη χειρουργική επέμβαση. Με μία πλαστική εγχείρηση, μία νάρκωση και μία ταλαιπωρία, λύνει κανείς και τα δύο του προβλήματα, δηλαδή αισθητικό και λειτουργικό, που τις περισσότερες φορές υπάρχουν ταυτόχρονα. Ο ενδιαφερόμενος αποφεύγει το διπλό κόστος δύο ανεξάρτητων εγχειρήσεων και έτσι η ταυτόχρονη πλαστική μύτης και ρινικού διαφράγματος του κοστίζει το ίδιο, όσο μία απλή ρινοπλαστική.

Σε πόσο χρονικό διάστημα θα είναι αντιληπτό το λειτουργικό αποτέλεσμα;

Την επόμενη ημέρα της επέμβασης ο ασθενής μπορεί πλέον να αναπνεύσει κανονικά. Το αποτέλεσμα στη λειτουργία της μύτης είναι μόνιμο.

Το αισθητικό αποτέλεσμα πόσο διαρκεί;

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Ασφαλώς μετά από μια σωστά εκτελεσμένη επέμβαση με τις σύγχρονες τεχνικές δεν επιτρέπεται να «ξαναστραβώσει» το διάφραγμα, να «πέσει» η μύτη κ.ο.κ Συχνά οι ασθενείς επιλέγουν να συνδυάσουν το χειρουργείο για στραβό διάφραγμα με πλαστική στη μύτη προκειμένου να επιτύχουν το απόλυτο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση για διάφραγμα;

Από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης η επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια. Συνήθως στα 16 έτη για τα κορίτσια και στα 18 για τα αγόρια.