Οδοντικά εμφυτεύματα

By 6 April 2016 March 26th, 2017 BLOG

Εμφυτεύματα

 

 Εμφυτεύματα δοντιών

 

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι πολύ επιτυχής τρόπος για την αντικατάσταση των δοντιών τα οποία δεν υπήρχαν εκ’ γενετής ή χάθηκαν λόγω ασθενειών.

 

Πόσο διαρκεί η τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Η διάρκεια της επέμβασης για κάθε εμφύτευμα διαρκεί περίπου 10 με 15 λεπτά.

 

Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται ;

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται, ανάλογα με την περίπτωση με τοπική ή γενική αναισθησία. Συνήθως προτείνεται τοπική αναισθησία.

 [baslider name=”TSIooA”]

Θα πονάω κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης ;

Ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

 

Μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

 

  • Κρατήστε δαγκωμένη την γάζα για τουλάχιστον 2 ώρες μετά την τοποθέτηση, προς αποφυγή αιμορραγίας.
  • Το πρώτο 8ωρο μετά την τοποθέτηση συνιστάται εξωτερική εφαρμογή επιθέματος πάγου, προκειμένου να αποφευγθεί μετεγχειρητικό οίδημα.
  • Το πρώτο δίωρο επιτρέπεται μόνο μικρή ποσότητα υγρών. Μετά μπορείτε να διατρέφεστε με μαλακές τροφές σε θερμοκρασία δωματίου. Από την επόμενη ημέρα μπορείτε να επιστρέψετε στις διατροφικές σας συνήθειες, αποφεύγοντας για 3 περίπου εβδομάδες την περιοχή που έγινε η επέμβαση.
  • Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο, πόνος, μείωση της διάνοιξης του στόματος και αιμάτωμα στην περιοχή. Ανάλογα με την περίπτωση χορηγούνται αναλγητικά (Depon, Xefo Rapid, Mesulid, Niflammol). Το πρώτο παυσίπονο πρέπει να λαμβάνεται πριν περάσει η αναισθησία.
  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 3 ημέρες.
[baslider name=”TsIa”]

Ποιες επιπλοκές μπορεί να προκύψουν μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων;

Οι κίνδυνοι και ανεπιθύμητες επιπτώσεις, μετά την εμφύτευση σφήνας από τιτάνιο, συνήθως εμφανίζονται κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση. Εάν ο ασθενής ακολουθήσει τις συμβουλές του οδοντιάτρου οι πιθανότητες επιπλοκών εξαλείφονται.

[baslider name=”Tsekslidera”]